Wednesday, March 30, 2016

Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You

Boleh dikatakan ni lagu feveret saya. Ceyhhh..
Kalau sesiapa yang dah baca Biar Hati Berbisik Rindu, lagu ni mmg utk Nina dan Raof. Gittew.




I found myself dreaming
In silver and gold
Like a scene from a movie
That every broken heart knows we were walking on moonlight
And you pulled me close
Split second and you disappeared and then I was all alone

I woke up in tears
With you by my side
A breath of relief
And I realized
No, we're not promised tomorrow

So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

[John Legend:]
In the blink of an eye
Just a whisper of smoke
You could lose everything
The truth is you never know

So I'll kiss you longer baby
Any chance that I get
I'll make the most of the minutes and love with no regrets

Let's take our time
To say what we want
Use what we got
Before it's all gone
'Cause no, we're not promised tomorrow

[Both:]
So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

Hey
Whoa

I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

Tuesday, March 29, 2016

Cupcakes at Carrington's

By : Alexandra Brown

Well. Sesape yang suka baca citer yang psl chick lit and hot men, buku ni mmg sesuai skali. Gittew.

Dah bertahun habis baca buku ni. Fullaweh. Kemain ckp dah habis baca lama. Padahal baru 2 mggu lepas setel buku ni. Dan skrg baru nak update pasal buku ni. Bak kata reviewer yg lain, karakter dlm novel ni crisp and funny. Seronok baca buku ni. Watak2 sume seolah hidup. Cakap byk xguna. Ni dia jalan cerita.

Cupcake at Carrington ni citer pasal Georgie, yg struggle dlm uruskan kewangan dia. Hutang keliling pinggang weh. Kad kredit xterbilang jari-jemari. Tu xtermasuk lagi dgn overheads. Kerja Georgie ni Assistant Sales (ampun,,,aku serius lupa post dia kat Carrington tu) kt Carrington. Dia kerja di department jual luxury handbag. Kalau nk bandingkan gaji dia dgn lifestyle, matilnakkk. Xckp aku ckp kau.

Georgie ni dia minat giler dekat dia pyer supervisor, James. Pendek citer, James ni kemain lagi hot kau. Tp satu je la. James dh kahwin. Dah ada ank pun. Hmm. Nak tak nak, Georgie terpksa la minat dlm diam. Laki org kottt.

Nak dijadikan cerita, Carrington ni bisnes dia makin merudum. Management dah start buang org. Mmg time ni giler ah. Semua org risau kot. Takut kena buang. Lebih lurang, setiap department, dia nk tgglkan sorg je. Jd, sape yg sale dia byk, dia akan stay.

Dlm masa yg sama, management dh bertukar org. Ada bos baru msk. Nama dia Maxine. Perempuan ni bitchy giler. Mmg betul2 watak antagonis ah. Kalau nk tahu lebih lanjut pasal Maxine ni, kena la baca citer ni. Xrugi.

Haa lupa. Skali dgn maxine, masuk jgk sorg pekerja baru. Dia buat sale jgk. Nama dia Tom. Mak aih, dia pyer hot tu lain mcm kot. Georgie yg minat kt James pn blh berpaling tadah. Gittew.

Balik pd citer Georgie, ada gengster Rusia (Malikov) yg minat dekat dia. Bagi dia rantai yg harganya blh langsaikan htg2 dia. Mulanya Georgie tolak pastu bila pk balik, dia ambik rantai tu dan pegi gadai utk byr sume htg2 dia. Pergh, mse tu bkn stakat Georgie menggigil tgn gadai rantai tu, aku yg baca ni pn menggigil jgk. Gile xtakut. Kalau gengester rusia tu tahu georgie jual, xpn management dia tahu yg dia dpt hadiah drpd customer, matila weh. Xpsl2 dia kena msk penjara. Gengster tupn mgkn akan bunuh dia. Sbb nekad, dia gadai rantai tu, byr sumer htg. 

Malangnya, one day, si Malikov ni buat party, dia jmpt Georgie, dan... dia mengamuk bila awek ni xpakai rantai yg dia bagi tu. Mcmn Gerogie nk pakai, benda dh gadai kot. Xpasal2, Maxine tahu psl hal ni. 

Maxine warning georgie suruh serahkan balik raantai tu dan claim dia xtahu apa2 psl hal rantai. Nk xnak Georgie pegi blk tmpt dia gadai, byr balik dgn harga yg lgi mahal dan serahkan rantai pd Maxine utk ttp citer. Tp, hutang dia berlambak balik la.

Setel isu rantai, isu persaingan nk dpt sale paling tggi pulak wujud. Kali ni, Maxine bgtahu, Georgie kena bersaing dgn James dan Tom utk maintain keje kt Carrington. Mau xgile awek tu. James tu dia minat giler kot. Tom tu walaupun Georgie was2 dgn perangai dia (Georgie rasa Tom ada agenda lain kt Carrington. Kononnya Tom guna ke'hot'tan dia utk keje kt situ) tp dia ttp xsnggp kot nk betray kwn2 dia.

Makin lama Maxine makin menekan hidup Georgie. Kejenya asik tya psl sale je. Campo dgn hubungan bermslh Georgie dgn James lagi (dah xsebulu), Tom yg kejap ok kejap ko.

Jap... mesti korg tertya2 ape citer antara Georgie dgn James. Xkan xde apa2 kot. Actually James dlm proses nk bercerai dgn wife dia. So, kira Georgie dh ada peluang nk dpt James la. Kira dorg ni dah start fefeling couple. Gittew.

Tom pulak, dia mcm tunjuk minat kt Gerogie ni tp kejap2 je la. Mcm nk xnak. Seolah2 Tom ni nk main2. Dgn Georgie yg prasangka dgn dia. Lagilaaa... tp yg pelik, Tom ni ade la bgtau yg dia suka Georgie. Naik pening awek tu dgn perangai laki sorg ni.

Nak dijadikan citer, best fren georgie, bapak dia meninggal. So, Georgie ambik cuti seminggu utk tenangkan best frennya. Kemudian, Georgie dpt tawaran jdi supervisor which is secara automatiknya James dan Ton akan dibuang kerja. Sakit kepala dia fikrkan psl hal ni. Last2, dia pegi jumpa ayah dia (dia ada citer dia benci kt ayah dia sbb ayah dialah penyebab mak dia meninggal) dan lepas jumpa ayah dia, Georgie pn ambik kata putus dah decide nk quit.

Bila dh berkumpul sume org... Maxine, Georgie, Tom, James dan a few sales team. smpi turn Georgie nk berckp, time tu la muncul bod aka shareholder, Camille kt meeting room.

Rupa2nya, selama ni, husband kpd shareholder tu main lantik je Maxine jd bos kt situ sbbnya prmpn tu mistress dia. I was like, what?! Makin giler bila Camille psg tape perbualan Maxine dgn laki dia, yg mengatakan Maxine duk hasut laki tu spy rampas Carrington ni dari Camille. Fuhhh... kalau aku jd Maxine, aku malu giler kot. Sbb sumer org dgr. Last, Maxine kena halau keluar dari ofis. Dia pye insist xnk kuar tu kemain lagi. Dia ckp nk ambik brg dlm laci tp xdibenarkan. Meroyanlah dia. (End of story, rupa2nya rantai yg Georgie ambik tu, Maxine bedal, Buat collection. Hah,,, memandangkan management jumpa dlm laci fia, Maxine kena cas ambik hadiah dari customer. Xpasal2 meringkuk dlm penjara. Hewhewhew.)

Dan confession yg paling buat aku rasa nk shout out bila Camille announce dia dh jual Carrington dekat org lain. Kemudian mata dia terus tuju pd Tom time tu. Dan time tu jgk dia announce yg Tom ni org tu dan automatiknya pemilik mutlak Carrington.


Siapa sangka weh...

Citer ni byk kejutan. Mmg xdisangka2. Citer pasal kawan2 Georgie. Citer kenapa Tom bertindak 'luar biasa'. Senang citer, kena baca dulu.

Well, ada quote favourite aku dlm novel ni.
Tom tya pada Georgie mse party bujang one of their colleague : Are you a cheeky cow?
Old lady yg keje department accessories kot : I'm may be old. But sometimes friendly ear will help.

Ok. Tadaa.. 

Thursday, March 24, 2016

Misteri Kemunculan Isa a.s, Al-Mahdi, Dajjal & Yakjuj Makjuj


By: Muhammad Mukhdar Bin Atbai Syafi Al-Maji Ahmad

Perghh... Setahun baru habis baca buku ni. Buku sejarah... biasala. makan masa sikit. heheherrhr.

Meh nk citer sikit content buku ni. Nk petik yang penting je ek sbb content dia mmg straight to the point. tak ada mcm cerita2. semua fakta dipetik dari al-Quran, hadith, dan buku2 rujukan.

Nabi Isa a.s.

Start dari situasi politik sampailah kepada kepercayaan anutan manusia zaman tu. Kemudian, dia cerita lagi macam mana Maryam mengandungkan Isa, penerimaan masyarakat sekeliling terhdp Maryam waktu tu. Sampai Maryam terpaksa keluar daerah, beranak sorg2, bwk balik Isa semula ke kg halaman dan siapa yang terima Maryam. Kemudian, Maryam bawa Isa berhijrah ke Mesir. Cerita2 tentang kelebihan Isa masa kecik pun ada diselit dlm buku ni.

Dikhabarkan dlm buku ni, Isa akan turun diakhir zaman waktu Subuh kat menara putih yg terletak di timur damaskus. time tu manusia tgh nk solat subuh dan minta Isa imamkan tp baginda tolak dgn mengatakan "sebahagian kalian yg lain adalah pemimpin dan Allah telah memuliakan umat ini." 

Al-Mahdi

Tak dicritakan jelas mcmn Iman Mahdi muncul. banyak sebut hadith saja dlm buku ni. tp penulis describe physical appearance Imam Mahdi. Dan I terpikat. hmm...

Dajjal

Based on buku ni, dajjal akan keluar dari belahan bumi yg ada di bhgn timur yg disebut khurasan. ada ramai pengikut di mana wajah2 mereka seperti perisai besi ditempa. Penulis ada cerita sikit phusical appearance dajjal, cara dia menjelajah bumi.

Yakjuj makjuj

Byk sebut hadith. ada jugk penulis sebut yg yakjuj makjuj ni disebalik bendungan besi yg Zulkarnain buat. Ada jugak penulis cerita katanya2 ura2 bendungan tu dah pecah. Maka, manusia skrg dah bercampur. Tp kisah ni lemah dan jangan percaya.

Overall: tak rugi baca buku sejarah ni. byk fakta. tak auta . semua refer hadith. Dan yaang best, rasa mcm nk bentang map dulu2 sbb nk tgk kt mana tempat2 yg penulis ni sebut.


Tuesday, March 22, 2016

(Teaser) Biar Hati Berbisik Rindu




Nak upload terus ke blog tak lepas sebab saiz gedabak.
Ughhh.. stress pulok.

Jom layan.

Monday, March 21, 2016

Pesta Buku Pahang


Temui saya di Pesta Buku Pahang

2 April 2016

Jam 2-4 Petang

Sunday, March 20, 2016

BIAR HATI BERBISIK RINDU

“Mulai saat ini, Raof gantung Nina tanpa tali. Nina bebas ke mana saja Nina pergi tetapi bukan untuk mendampingi lelaki lain. Mungkin ini harga yang perlu Nina bayar kerana menidakkan Raof sebagai suami Nina yang sah.” – Raof


Kata orang putih, “If you love someone, set him free.” Ya, kerana Nina mencintai Raof Nina terpaksa bertindak gila. Berkahwin hanya satu malam kemudian meminta perpisahan keesokkan harinya. Kalaulah Raof tahu sebab tindakan Nina ni…

Lima tahun mereka berpisah, musim bunga menemukan mereka kembali di tanah England. Kali ini Raof merayu minta Nina kembali ke sisi tetapi malangnya perasaan Nina terhadap Raof sudah lama mati.

“Raof cintakan Nina. Raof tak boleh hidup tanpa Nina. Balik ke pangkuan Raof semula, ya?” – Raof

“Nina dah tak cintakan Raof. Perasaan Nina dah lama mati untuk Raof. Raof berhak untuk dapatkan orang yang lebih baik dari Nina untuk dijadikan isteri.” - Nina

"Raof cuma nak berada di sisi Nina. Raof nak hidup dengan Nina. Kita belum pun lagi mencuba. Raof tak nak mengalah awal.” – Raof

Adakala hidup ini terlalu sukar untuk dilakarkan. Perkahwinan Raof dan Nina sepatutnya menyatukan dua hati. Tapi hakikatnya, ia sangat memeritkan.

Nina masih Nina yang sama. Cuma yang membezakannya adalah kisah hidupnya yang sarat duka. Bagi Nina, rindunya hanya untuk Raof, walaupun hanya hati yang berbisik. Tapi, akan setiakah Raof bersamanya jika lelaki itu tahu sejarah hitam miliknya? Atau, Raof akan pergi membawa hati yang kecewa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...