Tuesday, June 16, 2015

MUSTAFA KAMAL ATATURK - PENEGAK AGENDA YAHUDI

Tajuk : Mustafa Kamal Atartuk - Penegak Agenda Yahudi
Penulis : Abdul Latip Talib


Mustafa dilahirkan di Salonika (Greece) sebagai anak lelaki kepada Ali Reza Afendi dan Zubaidah Hanim. Mempunyai kakak yang bernama Makbul. Dipercayai berketurunan Turkey dan Islam. Bapaknya Mustafa hidup dengan budaya Yahuni Daunamah (time tu orang yahudi claim yang mereka masuk Islam tapi menganut agama yahdi senyap-senyap).

Sebelum kelahiran Mustafa, Ali Reza dikatakan menerima jemputan sahabat baik ke pesta yahudi di mana lelaki dan perempuan akan mengadakan seks bebas selepas tamat pesta tersebut. Begitu juga yang berlaku kepada Ali Reza dan Zubaidah. Dikatakan, jika didapati mengandung selepas menghadiri pesta tersebut, anak yang lahir dianggap bertuah dan tanpa diduga, Zubaidah mengandungkan Mustafa. Zubaidah keliru dan merasakan bayi yang dikandungnya itu adalah anak luar nikah hasil seks bebas pada malam pesta yahudi tersebut dan minta izin daripada suami untuk gugurkan tetapi Ali Reza menafikan. Bahkan Ali Reza begitu gembira menyambut berita kehamilan Zubaidah.

Mustafa akhirnya dilahirkan dan dibesarkan dengan penuh kasih sayang oleh Zubaidah. Mustafa dihantar bersekolah di sekolah agama, begitu juga dengan Makbul. Pada waktu tersebut, pemerintahan masih lagi di bawah pemerintahan bersultan.

Ketika Mustafa sedang membesar, Ali Reza mendapat kontrak menebang balak di sempadan Greece. Dia menyambut berita itu dengan gembira kerana menganggap tidak lama lagi dia akan jadi kaya raya. Ali Reza juga mengatakan kontrak yang diperolehinya itu berkat tuah yang dibawa oleh Mustafa. Maka mereka sekeluarga berpindah ke pinggir hutan bersempadan Greece. Malang tidak berbau, rakyat Greece mula memberontak menuntut kemerdekaan daripada Turkey. Maka sempadan tempat tinggal mereka menjadi ancaman askar pemberontak. Ali Reza sekeluarga sentiasa diganggu dan urusan penebangan balak terpaksa ditangguhkan kerana pekerja Ali Reza menarik diri. Maka, bisnes lingkup dan Ali Reza mula jatuh sakit dan mati. Zubaidah, Mustafa dan Makbul hilang tempat bergantung. Mereka balik semula ke Salonika dan bertemu sahabat baik Ali Reza. So, hidup mereka sekeluarga ditanggung oleh lelaki tersebut.

Mustafa dihantar ke sekolah agama tetapi senyap-senyap ke gereja pendidikan khas dan belajar ilmu barat yang lebih kepada politik sekunder. Genap umur 12 tahun, Mustafa mendaftar masuk ke sekolah tentera Salonika kemudian sambung di akedemi tentera monasitar dan sambung di kolej tentera Istanbul. Time di kolej, dia banyak ikut gerakan menentang pemerintahan kesultanan uthmaniah dan mula berjinak dalam politik dan mendapatkan sokongan serta pengikut. Tamat kolej, Mustafa dihantar ke kem tentera batalion ketiga di Salonika (balik kampung). Dan dia start mendapatkan sokongan daripada yahudi kat situ. Bila tentera dapat tahu, Mustafa minta bantuan kawan baik mendiang Ali Reza untuk elak di dihukum.

Mustafa makin berani. Dia melancarkan peperangan 'palsu' dengan bersekongkol dengan pihak musuh beritahu supaya berundur dan dia kononnya pulang sebagai wira dan layak mendapat gelaran tokoh Al Ghazi dan meminta dibayar ganjaran sebanyak tiga juta lira. Tetapi dengan Sultan dia kononnya menolak ganjaran sebanyak tu dengan alasan memahami situasi kewangan negara kesan dari peperangan. Pemimpin barat berjaya memperalatkan Mustafa dengan menjadikan dia boneka bagi memudahkan usaha-usaha mereka menjatuhkan pemerintah Islam dan pengaruh Islam itu sendiri.

Mustafa berjaya gulingkan sultan (time ni sedih giler baca). Sultan Abdul Majid dan keluarga kena usir macam tu aje. Dibiarkan hidup melarat di istana usang sampai mati. Jadi, Mustafa dah bebas memerintah time ni lepas perjanjian Luzon. Dia stat guna undang-undang Eropah sebagai ganti hukum Islam. Dia stat melarang azan dalam bahasa Arab, larang orang solat jemaah, al-Quran dicetak dalam bahasa Turki, hapuskan kementerian wakaf sbb nak tempah patung dia dan nk letak dimerata tempat, mengganti tulisan Arab dengan huruf latin, memerintahkan rakyat Turki memakai topi (topi koboi), melarang pakaian Islam serta mengubah masjid Aya Sofia menjadi muzium (yang ni last sekali dia buat sebelum dia sakit). Sebab2 : dia kata dia bingit dengar azan dari masjid ni. Mula2 dia nak tukar Aya Sofia kepada gereja tapi risau berlaku rusuhan so, last2 dia tukar jadi muzium.
Yang mengerikan (di hujung cerita ni), Mustafa macam kena serang dengan macam2 penyakit misteri.

Mula2 hidung dia sentias berdarah. Doktor yg rawat dia ckp tu perkara biasa dan dr tu akan bagi ubat utk dia sihat. Tapi tak juga sembuh2. Last2, dia biar mcm tu aje.

Kemudian dtg pula sakit gatal2. Mula2 kat celah paha. Minta ubat sapu, lepas tu tak hilang2. Then, gatal2 tu merebak ke seluruh badan. Macam2 dia buat nak bagi sembuh sakit ni. Ada yag kata ada hama dan semut merah di sekeliling istana dia. So, panggillah orang kat spital datang sembur ubat. Tak jugak sembuhnya. Lepas tu, lupa dah nama professor ni. Dia cek badan Mustafa, dan dia dapati Mustafa ada penyakit hepatitis tahap kronik. Tapi dah xberitahu. Dia Cuma cakap ada cecair dlm perut Mustafa yg menyebabkan Mustafa gatal2. Dia tak percaya. Dimintanya pakar (dr rasyid ghalib) ubati sakit dia, dan memang betul dia kena hepatitis tahap kritikal. Dan dicadangkan utk kurangkan sakit tu, mereka perlu keluarkan cecair dlm perut dia tu. Mustafa setuju. Dan sentiasa buat sampai Mustafa selalu pengsan.

Tak setel sakit gatal2, Mustafa mula kata yang badan dia panas2. Minta dikipaskan, mandi dengan ais dan belayar kat tengah laut supaya hilang panas. Tak jugak sembuhnya.

Mustafa stat tenat dan mati. (ayat macam benci giler kan nak bgtahu dia mati).

Mungkin sebab tindakan2 yang dia buat time dia hidup, pengurusan mayat dia tak teratur. Semua org bergaduh sbb tak tahu nk tanam dia kat mana. Mmg time dia mati tu, mayat dia kena awet sbb tak decide lagi nk tanam kat mana. Hatta mslh mandikan dan sembahyangkan pun org bingung nk buat mcmn. Mcm2 dorg berdebat. Nk tanam sebelah sultan mehmed faith (pemimpin yg dapat menakluk contantinople dulu dan tukar kepada istanbul) tp ada yg bantah sbb xsesuai. Nk tanam dlm masjid, ada yg bantah sbb org islam di turkey sume tahu Mustafa ni memerintah macam celaka dan minum arak (dah tak mcm islam), ada yg nk tanam di Ankara, ada jgk nk tanam di istanbul aje (tempat dia mati di istana dolmahbar). Last2, tak tanam pun. Biar je Mustafa dlm keranda timah dan display di Ankara.

15 tahun kemudian, semua org berpendapat Mustafa mesti ditanam ikut cara islam. Malangnya, asal tanam je kubur Mustafa berlubang. Last2, tanam Mustafa di celah2 batu marmar di Ankara.


Mustafa Kamal Ataturk


Ali Reza Efendi

Zübeyde Hanım.jpg
Zubaidah Hanim

Ataturk-1905-Zubeyde-Makbule.jpg
Makbul dari kiri




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...