Sunday, February 22, 2015

Dan Hill - Sometimes When We Touch



You ask me if I love you
And I choke on my reply
I'd rather hurt you honestly
Than mislead you with a lie


For who am I to judge you
In what you say or do
I'm only just beginning
To see the real you


[Chorus]

And sometimes when we touch
The honesty's too much
And I have to close my eyes and hide
I want to hold you till I die
Till we both break down and cry
I want to hold you till the fear in me subsides


Romance's an honest strategy
Leaves me battling with my pride
But through the insecurity
Some tenderness survives
I'm just another writer
Still trapped within my truth
A hesitant prize-fighter
Still trapped within my youth


[Chorus]

At times I'd like to break you
And drive you to your knees
At times I'd like to break through
And hold you endlessly
At times I understand you
And I know how hard you try
I've watched while love commands you
And I've watched love pass you by
At times I think we're drifters
Still searching for a friend
A brother or a sister
But then the passion flares again


[Chorus]





"And sometimes when we touch
The honesty's too much
And I have to close my eyes and hide
I want to hold you till I die
Till we both break down and cry
I want to hold you till the fear in me subsides"

Macam sedih okey dengar lagu ni.
Menurut cerita Dan Hill, lagu ni memang berkaitan dengan hidup dia.
Waktu dia berumur antara 18-19 tahun, dia kenal dengan seorang girl dan of course dia jatuh cinta. Mereka bercinta dan dalam masa yang sama that girl juga berkawan dengan ramai lelaki. Kebanyakkan mereka adalah athlete, ahli perniagaan dan of course mereka semua lebih tua dari Dan Hill. And that girl selalu beritahu Hill yang Hill tak punya apa-apa (tak kaya) dan dia akan ikut je mana2 lelaki yg berkawan dengannya tu dan tinggalkan Hill.

Hill tak nak mengaku kalah dalam cinta. So, dia reka lagu ni untuk that girl dan dia nyanyikan dalam telefon utk the girl. Yang sedihnya, lepas dengar lagu tu perempuan tu cakap, you masih muda Hill. You tak tahu apa-apa pun. Click, dia letak je telefon macam tu. One day, the girl dtg pada Hill dan dia beritahu dia akan pergi dari situ bersama dgn seorang lelaki kaya. :(

Tapi kan,,, kalau saya di tempat awek tu pun saya akan buat benda yang sama. Umur 19 tahun okey. Banyak lagi benda nk kejar. Saya anggap tu cinta monyet je. Tergantung. Mungkin Hill akan bosan dengan dia lambat laun. Better dia cari lelaki yang lebih sophisticated dan komited dgn kerjaya. Dan utk Dan Hill, maafkan. Saya tak berniat menghina perasaan anda dan saya mengerti. Tapi jika the girl tak buat mcm tu, tak mungkin lagu ni akan publish kan? Thanks. I really enjoy your song! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...