Tuesday, September 8, 2015

CHEMICAL ENGINEERING, MECHANICAL ENGINEERING AND IT STUDENT TEXTBOOK FOR SALE!

Assalamualaikum.

CHEMICAL ENGINEERING, MECHANICAL ENGINEERING AND IT STUDENT TEXTBOOK FOR SALE!


1          ELEMENTARY PRINCIPLES OF CHEMICAL PROCESSES         
3RD EDITION   
JOHN WILEY & SOND, INC

2          FUNDAMENTALS OF HEAT AND MASS TRANSFER     
6TH EDITION    
JOHN WILEY & SOND, INC

3          SPECTROSCOPIC METHODS IN ORGANIC CHEMISTRY           
6TH EDITION    
MC GRAWHILL

4          ORGANIC CHEMISTRY 
7TH EDITION    
THOMSON

5          MODUL HUBUNGAN ETNIK      
2ND EDITION   
UPENA

6          FOUNDATION OF MATERIALS SCIENCE AND ENGINEERING   
4TH EDITION    
MC GRAWHILL

7          INTRODUCTION TO CHEMICAL ENGINEERING THERMODYNAMICS     
7TH EDITION    
MC GRAWHILL

8          CALCULUS      
5TH EDITION    
THOMSON

9          CHEMISTRY - THE CENTRAL SCIENCE
10TH EDITION  
PEARSON

10         TRANSPORT PHENOMENA      
2ND EDITION   
JOHN WILEY & SOND, INC


11         CHEMICAL ENGINEERING DESIGN      
5TH EDITION    
ELSEVIER

12         INTRODUCTION TO PARTICLE TECHNOLOGY  
2ND EDITION   
JOHN WILEY & SOND, LTD

13         GERMAN DICTIONARY
2ND EDITION   
JOHN WILEY & SONS, LTD

14         CHEMICAL PROCESS DESIGN & INTEGRATION           
2005 EDITION  
JOHN WILEY & SONS, LTD

15         NUMERICAL METHODS FOR ENGINEERS       
5TH EDITION    
MC GRAWHILL

16         APPLIED NUMERICAL METHODS WITH MATLAB FOR ENGINEERS AND SCIENTIST    
2ND EDITION   
MC GRAWHILL

17         THERMODYNAMICS    
6TH EDITION    
MC GRAWHILL

18         PROCESS MODELLING, SIMULATION & CONTROL FOR CHEMICAL ENGINEERS         
2ND EDITION   
MC GRAWHILL

19         CHEMICAL REACTION ENGINEERING  
3RD EDITION   
JOHN WILEY & SONS

20         THE ENGINEERING OF CHEMICAL REACTIONS           
2ND EDITION   
OXFORD


21         FUNDAMENTALS OF ELECTRIC CIRCUITS       
3RD EDITION   
MC GRAWHILL

22         PRINCIPLE AND PRACTISE OF AUTOMATIC PROCESS CONTROL       
3RD EDITION   
JOHN WILEY & SONS, LTD

23         THEMEN AKTUEL 1 X 2 BOOKS  
                     
24         TRANSPORT PROCESS           
4TH EDITION    

PEARSON


**Price : RM20 except modul hubungan etnik & german textbook exclude postage
**Special offer for UITM Student - Shah Alam & Puncak Alam - free delivery with purchased up to 5 books
**Interested? Whatsapp : 0179654276































Tuesday, June 16, 2015

MUSTAFA KAMAL ATATURK - PENEGAK AGENDA YAHUDI

Tajuk : Mustafa Kamal Atartuk - Penegak Agenda Yahudi
Penulis : Abdul Latip Talib


Mustafa dilahirkan di Salonika (Greece) sebagai anak lelaki kepada Ali Reza Afendi dan Zubaidah Hanim. Mempunyai kakak yang bernama Makbul. Dipercayai berketurunan Turkey dan Islam. Bapaknya Mustafa hidup dengan budaya Yahuni Daunamah (time tu orang yahudi claim yang mereka masuk Islam tapi menganut agama yahdi senyap-senyap).

Sebelum kelahiran Mustafa, Ali Reza dikatakan menerima jemputan sahabat baik ke pesta yahudi di mana lelaki dan perempuan akan mengadakan seks bebas selepas tamat pesta tersebut. Begitu juga yang berlaku kepada Ali Reza dan Zubaidah. Dikatakan, jika didapati mengandung selepas menghadiri pesta tersebut, anak yang lahir dianggap bertuah dan tanpa diduga, Zubaidah mengandungkan Mustafa. Zubaidah keliru dan merasakan bayi yang dikandungnya itu adalah anak luar nikah hasil seks bebas pada malam pesta yahudi tersebut dan minta izin daripada suami untuk gugurkan tetapi Ali Reza menafikan. Bahkan Ali Reza begitu gembira menyambut berita kehamilan Zubaidah.

Mustafa akhirnya dilahirkan dan dibesarkan dengan penuh kasih sayang oleh Zubaidah. Mustafa dihantar bersekolah di sekolah agama, begitu juga dengan Makbul. Pada waktu tersebut, pemerintahan masih lagi di bawah pemerintahan bersultan.

Ketika Mustafa sedang membesar, Ali Reza mendapat kontrak menebang balak di sempadan Greece. Dia menyambut berita itu dengan gembira kerana menganggap tidak lama lagi dia akan jadi kaya raya. Ali Reza juga mengatakan kontrak yang diperolehinya itu berkat tuah yang dibawa oleh Mustafa. Maka mereka sekeluarga berpindah ke pinggir hutan bersempadan Greece. Malang tidak berbau, rakyat Greece mula memberontak menuntut kemerdekaan daripada Turkey. Maka sempadan tempat tinggal mereka menjadi ancaman askar pemberontak. Ali Reza sekeluarga sentiasa diganggu dan urusan penebangan balak terpaksa ditangguhkan kerana pekerja Ali Reza menarik diri. Maka, bisnes lingkup dan Ali Reza mula jatuh sakit dan mati. Zubaidah, Mustafa dan Makbul hilang tempat bergantung. Mereka balik semula ke Salonika dan bertemu sahabat baik Ali Reza. So, hidup mereka sekeluarga ditanggung oleh lelaki tersebut.

Mustafa dihantar ke sekolah agama tetapi senyap-senyap ke gereja pendidikan khas dan belajar ilmu barat yang lebih kepada politik sekunder. Genap umur 12 tahun, Mustafa mendaftar masuk ke sekolah tentera Salonika kemudian sambung di akedemi tentera monasitar dan sambung di kolej tentera Istanbul. Time di kolej, dia banyak ikut gerakan menentang pemerintahan kesultanan uthmaniah dan mula berjinak dalam politik dan mendapatkan sokongan serta pengikut. Tamat kolej, Mustafa dihantar ke kem tentera batalion ketiga di Salonika (balik kampung). Dan dia start mendapatkan sokongan daripada yahudi kat situ. Bila tentera dapat tahu, Mustafa minta bantuan kawan baik mendiang Ali Reza untuk elak di dihukum.

Mustafa makin berani. Dia melancarkan peperangan 'palsu' dengan bersekongkol dengan pihak musuh beritahu supaya berundur dan dia kononnya pulang sebagai wira dan layak mendapat gelaran tokoh Al Ghazi dan meminta dibayar ganjaran sebanyak tiga juta lira. Tetapi dengan Sultan dia kononnya menolak ganjaran sebanyak tu dengan alasan memahami situasi kewangan negara kesan dari peperangan. Pemimpin barat berjaya memperalatkan Mustafa dengan menjadikan dia boneka bagi memudahkan usaha-usaha mereka menjatuhkan pemerintah Islam dan pengaruh Islam itu sendiri.

Mustafa berjaya gulingkan sultan (time ni sedih giler baca). Sultan Abdul Majid dan keluarga kena usir macam tu aje. Dibiarkan hidup melarat di istana usang sampai mati. Jadi, Mustafa dah bebas memerintah time ni lepas perjanjian Luzon. Dia stat guna undang-undang Eropah sebagai ganti hukum Islam. Dia stat melarang azan dalam bahasa Arab, larang orang solat jemaah, al-Quran dicetak dalam bahasa Turki, hapuskan kementerian wakaf sbb nak tempah patung dia dan nk letak dimerata tempat, mengganti tulisan Arab dengan huruf latin, memerintahkan rakyat Turki memakai topi (topi koboi), melarang pakaian Islam serta mengubah masjid Aya Sofia menjadi muzium (yang ni last sekali dia buat sebelum dia sakit). Sebab2 : dia kata dia bingit dengar azan dari masjid ni. Mula2 dia nak tukar Aya Sofia kepada gereja tapi risau berlaku rusuhan so, last2 dia tukar jadi muzium.
Yang mengerikan (di hujung cerita ni), Mustafa macam kena serang dengan macam2 penyakit misteri.

Mula2 hidung dia sentias berdarah. Doktor yg rawat dia ckp tu perkara biasa dan dr tu akan bagi ubat utk dia sihat. Tapi tak juga sembuh2. Last2, dia biar mcm tu aje.

Kemudian dtg pula sakit gatal2. Mula2 kat celah paha. Minta ubat sapu, lepas tu tak hilang2. Then, gatal2 tu merebak ke seluruh badan. Macam2 dia buat nak bagi sembuh sakit ni. Ada yag kata ada hama dan semut merah di sekeliling istana dia. So, panggillah orang kat spital datang sembur ubat. Tak jugak sembuhnya. Lepas tu, lupa dah nama professor ni. Dia cek badan Mustafa, dan dia dapati Mustafa ada penyakit hepatitis tahap kronik. Tapi dah xberitahu. Dia Cuma cakap ada cecair dlm perut Mustafa yg menyebabkan Mustafa gatal2. Dia tak percaya. Dimintanya pakar (dr rasyid ghalib) ubati sakit dia, dan memang betul dia kena hepatitis tahap kritikal. Dan dicadangkan utk kurangkan sakit tu, mereka perlu keluarkan cecair dlm perut dia tu. Mustafa setuju. Dan sentiasa buat sampai Mustafa selalu pengsan.

Tak setel sakit gatal2, Mustafa mula kata yang badan dia panas2. Minta dikipaskan, mandi dengan ais dan belayar kat tengah laut supaya hilang panas. Tak jugak sembuhnya.

Mustafa stat tenat dan mati. (ayat macam benci giler kan nak bgtahu dia mati).

Mungkin sebab tindakan2 yang dia buat time dia hidup, pengurusan mayat dia tak teratur. Semua org bergaduh sbb tak tahu nk tanam dia kat mana. Mmg time dia mati tu, mayat dia kena awet sbb tak decide lagi nk tanam kat mana. Hatta mslh mandikan dan sembahyangkan pun org bingung nk buat mcmn. Mcm2 dorg berdebat. Nk tanam sebelah sultan mehmed faith (pemimpin yg dapat menakluk contantinople dulu dan tukar kepada istanbul) tp ada yg bantah sbb xsesuai. Nk tanam dlm masjid, ada yg bantah sbb org islam di turkey sume tahu Mustafa ni memerintah macam celaka dan minum arak (dah tak mcm islam), ada yg nk tanam di Ankara, ada jgk nk tanam di istanbul aje (tempat dia mati di istana dolmahbar). Last2, tak tanam pun. Biar je Mustafa dlm keranda timah dan display di Ankara.

15 tahun kemudian, semua org berpendapat Mustafa mesti ditanam ikut cara islam. Malangnya, asal tanam je kubur Mustafa berlubang. Last2, tanam Mustafa di celah2 batu marmar di Ankara.


Mustafa Kamal Ataturk


Ali Reza Efendi

Zübeyde Hanım.jpg
Zubaidah Hanim

Ataturk-1905-Zubeyde-Makbule.jpg
Makbul dari kiri




Sunday, March 8, 2015

Whitney Houston - I Have Nothing



Share my life, take me for what I am
'Cause I'll never change all my colours for you
Take my love, I'll never ask for too much
Just all that you are and everything that you do

I don't really need to look very much further
I don't wanna have to go where you don't follow
I won't hold it back again, this passion inside
Can't run from myself
There's nowhere to hide

Don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me...
I have nothing, nothing, nothing
If I don't have you, you, you, you, you.

You see through right to the heart of me
You break down my walls with the strength of your love
I never knew love like I've known it with you
Will a memory survive, one I can hold on to

I don't really need to look very much further
I don't wanna have to go where you don't follow
I won't hold it back again, this passion inside
I can't run from myself
There's nowhere to hide
Your love I'll remember forever

Don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me...
I have nothing, nothing, nothing...

Don't make me close one more door
I don't wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don't walk away from me, no.
Don't walk away from me
Don't you dare walk away from me
I have nothing, nothing, nothing
If I don't have you, you,
If I don't have you, oh, ooh, ooh.

Sunday, February 22, 2015

Dan Hill - Sometimes When We Touch



You ask me if I love you
And I choke on my reply
I'd rather hurt you honestly
Than mislead you with a lie


For who am I to judge you
In what you say or do
I'm only just beginning
To see the real you


[Chorus]

And sometimes when we touch
The honesty's too much
And I have to close my eyes and hide
I want to hold you till I die
Till we both break down and cry
I want to hold you till the fear in me subsides


Romance's an honest strategy
Leaves me battling with my pride
But through the insecurity
Some tenderness survives
I'm just another writer
Still trapped within my truth
A hesitant prize-fighter
Still trapped within my youth


[Chorus]

At times I'd like to break you
And drive you to your knees
At times I'd like to break through
And hold you endlessly
At times I understand you
And I know how hard you try
I've watched while love commands you
And I've watched love pass you by
At times I think we're drifters
Still searching for a friend
A brother or a sister
But then the passion flares again


[Chorus]





"And sometimes when we touch
The honesty's too much
And I have to close my eyes and hide
I want to hold you till I die
Till we both break down and cry
I want to hold you till the fear in me subsides"

Macam sedih okey dengar lagu ni.
Menurut cerita Dan Hill, lagu ni memang berkaitan dengan hidup dia.
Waktu dia berumur antara 18-19 tahun, dia kenal dengan seorang girl dan of course dia jatuh cinta. Mereka bercinta dan dalam masa yang sama that girl juga berkawan dengan ramai lelaki. Kebanyakkan mereka adalah athlete, ahli perniagaan dan of course mereka semua lebih tua dari Dan Hill. And that girl selalu beritahu Hill yang Hill tak punya apa-apa (tak kaya) dan dia akan ikut je mana2 lelaki yg berkawan dengannya tu dan tinggalkan Hill.

Hill tak nak mengaku kalah dalam cinta. So, dia reka lagu ni untuk that girl dan dia nyanyikan dalam telefon utk the girl. Yang sedihnya, lepas dengar lagu tu perempuan tu cakap, you masih muda Hill. You tak tahu apa-apa pun. Click, dia letak je telefon macam tu. One day, the girl dtg pada Hill dan dia beritahu dia akan pergi dari situ bersama dgn seorang lelaki kaya. :(

Tapi kan,,, kalau saya di tempat awek tu pun saya akan buat benda yang sama. Umur 19 tahun okey. Banyak lagi benda nk kejar. Saya anggap tu cinta monyet je. Tergantung. Mungkin Hill akan bosan dengan dia lambat laun. Better dia cari lelaki yang lebih sophisticated dan komited dgn kerjaya. Dan utk Dan Hill, maafkan. Saya tak berniat menghina perasaan anda dan saya mengerti. Tapi jika the girl tak buat mcm tu, tak mungkin lagu ni akan publish kan? Thanks. I really enjoy your song! 

Wednesday, February 11, 2015

Dia Mimpi Indahku

Tajuk : Dia Mimpi Indahku
Karya : Rozita Abd Wahab


Cerita ini mengisahkan tentang Rifhan yang pada mulanya bercinta dengan Hafsyam dan hubungan mereka berakhir ke jinjang pelamin. Malangnya, lepas je beberapa bulan kahwin, Hafsyam telah buntingkan Azira, adik kepada Rifhan. Rifhan kecewa, lalu bawa diri. Waktu drive, kereta hilang kawalan dan Rifhan accident. Kebetulan waktu tu, Adnan, yang memandu kereta di belakang Rifhan melihat kejadian tersebut dan berniat membantu. Dia bawa Rifhan balik ke rumah. Dan Rifhan dirawat di rumah memandangkan Adnan mempunyai abang, Aiman, seorang doktor.

Waktu di rumah Adnan, Rifhan cuba bunuh diri dengan menelan pil tidur tapi berjaya diselamatkan. Lepas kena 'basuh' dengan Aiman, Rifhan beransur-ansur insaf.

Cerita dikembangkan lagi dengan Rifhan diambil bekerja di syarikat bawah teraju Adnan. Azira lari tinggalkan anak yang dilahirkan kepada Hafsyam dan lelaki itu menyerahkan bulat-bulat anaknya dibawah jagaan ayah Rifhan (oh, lupa. Rifhan anak yang kurang mendapat kasih sayang ibu dan secara tak langsung tak berkenankan Hafsyam. Jadi, baby yang lahir tu, ibu Rifhan langsung tak sentuh. Tak suka katanya), Rifhan meminta Hafsyam ambil kembali anaknya tetapi bersyarat oleh Hafsyam yang Rifhan mesti kembali ke pangkuannya, ayah meninggal dunia dan baby terpaksa dijaga oleh Rifhan sendiri dan perkembangan hubungan antara Adnan dan Rifhan, konflik yang berlaku dalam keluarga Rifhan terutama tentang mengagihan harta pusaka.

Peleraian bermula bila konflik diselesaikan dengan kisah Rifhan rupanya anak luar nikah tetapi disahkan anak sah setelah dilakukan ujian DNA, Arif (abangnya Rifhan) berhutang dengan Ah Long dan segala hutang dilangsaikan oleh Adnan, Adnan dan Rifhan kahwin, Hafsyam bekerja di luar negara, hak penjagaan baby Azira dan Hafsyam diberi sepenuhnya kepada Rifhan atas persetujuan Azira dan Hafsyam, Aiman (abangnya Adnan) yang pada mulanya menyimpan perasaan terhadap Rifhan akhirnya kahwin dengan sepupu bekas isteri.

END.

Sunday, January 25, 2015

The Book of Tomorrow

The Book of Tomorrow
By: Cecelia Ahern




Saya mengenali nama Cecelia Ahern sejak belajar di maltrikulasi. Waktu tu kenalan jauh membaca penulisan beliau yg bertajuk P.S. I love You kalau tak silap. Tapi saya tak pernah tertarik untuk membaca buku2 beliau, Waktu tu saya banyak habiskan masa terluang dengan baca buku2 penyiasatan James Patterson. Bila memijak lantai universiti, saya kurang membaca dek kesibukkan belajar, Faham2 sajahlah kalau ambik jurusan engineering. Otak asyik penat. Jadi, saya tinggalkan budaya membaca sekejap. Tapi kalau ada buku penulis yang saya minat terbit, saya tetap beli ataupun pinjam di library.

Buku ni dibeli waktu Big Bad Wolf di The Mines tahun dua tahun lepas. Bukan saya yang beli. Kakak yang beli. Lepas sudahkan bacaan buku2 yang saya review sebelum ni, saya tergerak hati nak ambik buku ni dari rak buku kakak. Lantas, seperti biasa bacaan dilakukan di dalam kereta sepanjang pergi dan balik kerja. Dihabiskan dalam tempoh seminggu saja.

Ceritanya mengisahkan tentang Tamara Goodwin yang terkejut dengan kematian ayah secara tiba2. Bunuh diri. Hidup Tamara macam upside down lepas tu. Dari hidup sebagai orang berada dan kaya raya, Tamara dan ibunya, Jennifer terpaksa berpindah ke Gatehouse dan tinggal bersama Rosaleen dan Arthur ( dua orang yang Tamara anggap weird sangat sebab Rosaleen banyak habiskan masa memasak kat dapur, kemas rumah, buat kerja rumah cermat giler dan Arthur pula seorang uncle yang weird asyik snort-snorted dan macam pak turut kepada Rosaleen).

Di depan Gatehouse ada castle lama yang terbiar. Tamara dapat tahu castle tu terbakar dan keluarga Kilsaney terbunuh dalam kebakaran tu. Memandangkan Tamara ni berdarah muda (couriousity tinggi sgt) jadi dia merayau je sekeliling castle everyday tanpa pengetahuan Rosaleen (sebab Rosaleen tegah dia merayau sekeliling castle tu). 

Waktu tulah dia berkenalan dengan Sister Ignatius yang baik hati dan Weseley the black man. One fine day, seorang lelaki datang ke Gatehouse dengan bas berisi penuh dengan buku. (library bergerak). Nama dia Marcus. Dan dia seorang lelaki yang kacak of course. Tamara kenalkan diri, dan dia orang terus rapat. 

Al-kisahnya, masa Tamara sedang pilih buku2 dalam bas tu, Tamara terjumpa satu buku tebal yang kulitnya kosong. Beriya Tamara nak bukak tapi xboleh sebab buku tu berkunci. Tamara minta tolong dengan Sister Ignatius dan mereka berjaya bukak. Malangnya, buku tu langsung xde isi kat dalam. Cuma page kosong je. Sister Ignatius buat kesimpulan yang buku tu adalah diari.

Kerana sifat ingin tahu, malam tu Tamara buka diari tu. Alangkah terkejut unta Tamara bila tengok diari tu dah tertulis catatan Tamara tentang hari esok. Tamara pelik dan menuduh Sister Ignatius yang tulis cerita tu. Tapi ajaibnya, esok perkara berlaku sama seperti Tamara baca dalam diari. Perkara yang sama juga berlaku pada hari-hari seterusnya.

Melalui diari tu Tamara menyiasat apa yang berlaku di sekeliling dia.

Tembelang Rosaleen dan Arthur pecah bila Tamara dapat tahu bahawa selama ni dia orang sembunyikan seseorang kat castle tu. Orang tu adalah Laurance, ayah kandung Tamara yang semua orang sangka mati dalam kebakaran dulu. Yang kesiannya, Laurance terbakar satu badan dan langsung tak serupa dulu.

Cerita ni berakhir dengan hubungan Tamara dan Weseley bercinta. Mereka tanam diari tu bawah pohon epal yang tersusun cantik di tepi istana. Laurence dan Jennifer don't get together dan Tamara and her mother can't forgive what Arthur, Laurence and Rosaleen hide from them. Tentang siapa Tamara sebenarnya dan terutama Arthur dan Rosaleen yang berpura-pura selama ni.

Sebenarnya banyak lagi yang saya nak cerita tapi lebih baik dibaca sendiri. Cerita ni padat. Xde satu chapter pon boleh escape sebab bila tertinggal satu chapter, terkapai-kapai nak ke bab seterusnya.

END.

Sunday, January 11, 2015

When You Walked Back Into My Life

When You Walked Back Into My Life
By : Hilary Boyd



Sebulan saya habiskan novel ni. Dibaca dalam kereta semasa perjalanan pergi dan balik kerja sahaja. 
Bagi saya penulis mengarang dalam gaya penceritaan yang tenang dan kasual. Saya suka novel ni sebab cerita tentang seorang gadis yang independant dan tabah. Macam biasalah kalau cerita orang putih tak sah kalau tak ada sex yang mana mmg saya tak suka baca.

Cerita ini bermula dengan kisah Flora Bancroft yang ditinggalkan oleh Finlay McCrea selepas dia mengutarakan hasrat untuk berkahwin dengan lelaki tersebut dan berkeluarga. Fin tinggalkan Flo tanpa notis dan pesanan sampai buatkan Flo separuh gila mencari Fin. Kemudian, Flo dapat tahu yang Fin pergi mendaki dan berharap lelaki tu akan balik semula. Malangnya, Fin langsung tak balik. Flora pulak mengalami tekanan emosi smpai nk bunuh diri dan secara tak langsung, kakaknya, Prue, bawa Flo tinggal dengannya.

Lepas 3 tahun...

Flo kerja nurse at home, jaga Aunt Dot. One fine day, Flo terjumpa Fin masa dia ke hospital bawa Aunt Dot buat pemeriksaan. Waktu tu tak payah cakaplah Fin punyalah happy giler dapat jumpa Flo. Mula2 Flo jual mahal. Tapi Flo langsung tak boleh nk menidakkan perasaan dia pada Fin. Kisah dorang end up dgn Fin pindah masuk ke bilik Flo, kat flat Prue. Prue, bila dpt tahu Flo balik semula kepada Fin, memula dia marah dan menentang keras hubungan dorang tapi lama-kelamaan dia dapat terima Fin semula.

Masa kerja nurse jaga Aunt Dot, Flora berkawan dengan Mary, Simon Kent, Rene, Jake dan Keith. Simon Kent - seorang duda anak satu dan sukakan Flo dalam diam. Tp, Flo pulak sayang giler pada Fin.

Hubungan Flo dan Fin berkembang bila Flo dapat tahu dia pregnant. Malangnya Fin belum bersedia nak jadi ayah. Fin seolah-olah tak sudi terima kedatangn baby dalam perut Flo. Fin hanya suka enjoy (hiking). Hidup bujang.

Dihujung-hujung cerita, Fin ada beritahu yang dia akan hiking di Nepal dengan sponsor by Prue. Flo yang terkejut dengan keputusan Fin tertanya2 kenapa Flo yang sponsor Fin. Untuk tak nak berahsia, Fin beritahu yang dia dan Prue pernah have sex sebelum Fin tggalkan dia 3 tahun dulu dan dia rasa bersalah pada Flo sgt2. Sponsor ni sebagai bayaran Prue pada dia. Memang gilerlah baca time ni. Terkejut unta dengar pengakuan Fin time tu. Flo kecewa giler. Dia suruh Fin keluar tinggalkan dia. Dia bergaduh kaw2 dengan Prue. Time ni, dia tak tahu nak mengadu pada sesapa. Dia jadi down giler. Tambah2 dia menumpang rumah Prue. Dia mmg kalau boleh xnak tggal dengan Prue lagi tp dia xde duit.

Pada waktu yg sama, Aunt Dot makin tenat dan meninggal dunia. Flo makinlah sedih sbb dia anggap patient dia tu dh macam mak dia sendiri dah. Tapi ada berita gembira lepas tu. Aunt Dot wasiatkan Flat dia pada Flo dan tggalkan 500k pound sterling utk Flo. Duit mmg ckp giler utk sara diri dan baby.

Bila Flo dah pindah msk flat Aunt Dot, Flo mula rapat dengan Simon Kent dan dorg akhirnya declare yang dorg bercinta. Tgh cinta sedang hangat, Fin balik semula. Dtg pada flo di flat tu dan ckp yg dia rindu giler pada Flo dan dia juga beritahu yang dia balik utk siapkan passport ke Nepal. Since xde tempat menumpang, dia nak tumpang rumah Flo sekejap. Waktu nilah Flo mula sedar yang Fin hanya perlukan dia bila Fin nakkan pertolongan je. Since sebelum ni dorg dah jumpa balik dan tggl sekali, Fin xpernah kerja. Duk rumah goyang kaki je. Flo je yg kerja. So, Flo realize yg dia xperlukan Fin. At the same time, Simon dtg singgah dan tgk Fin ada kat situ. Simon terus frust dan tgglkan Flo mcm tu je. Flo pulak yg marah dgn kedatangn Fin tiba2, dia halau Fin kelaur dari situ. Dia jugak call Simon berkali2 dan minta lelaki tu balik semula kepada dia. Dia mengaku yang dah xboleh hidup tanpa Simon. END.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...