Friday, June 7, 2013

Done auditing,,yeah yeah! Come audit report,,,deng!

Done auditing,,,yahooo,,,yippie,,hip2 hooray!

Mmg seronok gila lepas auditor buat closing meeting tadi. Haha. Dlm hati dh berkira2, today i can go home 5.30. Warghhh so early compare to other days.
Time audit muka sume org mmg ketat gila (office mate tegor). Dia ckp slalunye kalo duk belek2 doc depan meja dia, sempat lagi kitorg borak, gosip sikit2 then gelak. Tp hari ni, muka mmg ketat sungguh,,,nk senyum? Haremm

Hehe,,,
kalo korg bakal lalui apa yg saya lalui,,,gud luck
Kalo dh lalui, nmpknye kita sama2 penah rasa jerih sebelum dan selepas audit..haha

Hmmm....(mode)tunggu audit report next week.

K,,bye

Tuesday, June 4, 2013

Siapa pilihan kita?

Jika kita dlm keadaan tak sihat, siapa yang kita pilih?

Ibu atau doktor?

Sunday, June 2, 2013

Sembilu mengimbau ke zaman dolu

Asmara kejar mengejar
Mendungnya sepanjang hari beredar....

Wah, kemain entry saya. Siap nyanyi sakan. Haha

Baru sudah nonton Sembilu di TV3 tadi.
Fuhh, memang mengimbau memori betul.

Setiap kali sebut Sembilu, saya mesti teringatkan padang bola di belakang rumah saya.
Nak kata belakang x jugak. Padang bola dan rumah terpisah dengan dusun kecil milik keluarga dan sungai kecil (tmpat saya mandi-manda masa kecik dolu..hehe)

Al kisahnya masa saya kecik2 dulu-dlm drjah 1 hingga 3, kg saya ni suka sgt buat hari keluarga. Kalau korang nk tahu, hari keluarga mmg hari yg paling meriah dan hari yg dinanti2kan org kg saya. Biasanya akan berlangsung 1 minggu. Syok gila!

Mcm2 aktiviti yg berjln time family day tu. Antara yg saya paling ingat, wayang kulit, sukaneka, dikir barat, gotong royong bersihkan balai raya dan sekolah, dan yg paling best gila tayangan wayang gmbar yg box office. Perghhh, time tu saya angkut bantal dan tikar dari rumah semata2 nk tgk wayang gmbar tau. Siap bawak air, kot2 dahaga.

Biasanya yg jadi geng ikut sekali tentu abang2 saya. Sbnrnya saya yg ngengada nk ikt dorg. Hehe.

Time tu wayang gmbar yg femes of cos sembilu, sembilu 2 dan tragedi oktober. Mmg syok gila tgk tv besar (klw duk padang still nmpk dgn jelas gmbar dia), tmbh2 tgk beramai2. Semua tu free. Pihak kg kitorg yg bayarkan. Bestkan?

Tp semua tu xkekal sampai sekarang. Lepas pengurus felda kami bertukar tmpat, dah xde family day. Kalau ada pun suram je. Ibarat hidup segan mati tak mahu.

Ah, alangkah bahagianya dapat kembali ke zaman yg saya ceritakan tadi. Abah pernah bawa saya lihat sendiri mcmn wayang kulit dimainkan. Sampai skrg saya masih igt 'pk cik ' tu pacak ukiran2 dewa dan dewi kemudian memusing2kannya di layar putih. Unik!

Buat abah, terima kasih kerana sudi tunjukkan saya mcmn wayang kulit dimainkan.
Buat arwah mak(kami adik beradik panggil mek), terima kasih kerana sentiasa pksa abg2 sy angkut sy ke temasya hari keluarga.
Buat abg2 saya, terima kasih kerana xmerungut.
Buat kak long, tqsm kerana mengusik saya pada mlm dikir barat dulu...hahaha...tetibe...

K, bye.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...