Friday, July 22, 2011

Suicide Note

Disagree

Lepas masak nasi, tiba2 dapat idea nak post entri lagu ni... Disagree - Suicide Note... Jujur, saya tak pernah nak ambil tahu pasal band ni. Baru saya tahu Disagree ni band Malaysia yang buat album yang lagunya semua Bahasa Inggeris. Sorry Disagree. 

Nak ditakdirkan suatu hari, seingat saya waktu tu raya tahun lepas,  masa saya tengah syok sembang kat facebook dengan kawan2, ada la sorang ni dia post comment kat wall saya 'I Left my suicide note on the door'.  Teringin nak tahu, so saya tanyalah. Dia pun cakaplah lagu ni band Disagree. Terus je saya download lagu ni dan dengar.

Apa yang special dengan lagu ni?
Bagi saya, plot lagu ni cantik. Macam novel. Setiap novel mesti ada plot. Permulaan, perkembangan, conflict, climax dan peleraian. Sama juga dengan lagu ni. Saya terus jatuh cinta dengan lagu ni. :)

Cop, saya highlight bila msk plot baru.

Jom layannnnn...

..................(music).........


Trouble follows me to my doorsteps I don't want to know
Blood from Heaven and things from Hell they're forcing me to go
So when you start to realize that I get no more sleep oh brother
So when I walk and when I so when I talk and it's turning 
it's turning It's turning turning turning turning.

I Left my suicide note on the door

Once more.

The pipe is blowing and they've started searching I'm not afraid to go so bring me
So when I walk and when I so when I talk and It's turning It's turing It's turning turning turning turning

So when you feel like love so when you think above and there's nobody there and there's nobody here

So when you feel estranged and there's no complaints dear God I'm turning I'm turning I'm turning

turning turning turning

I Left my suicide note on the door
Baby wont you look me in the eye once more? Once more
Lost In eyes and well it can't stand in my way
Hit me honey I left my things down to play

I m hey...


................






Kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut pasal band ni, ini linknya....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...