Thursday, July 7, 2011

Hujan Batu

Penah dengar tak peribahasa ni?


HUJAN EMAS DI NEGARI ORANG
HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI
LEBIH BAIK NEGERI SENDIRI


Tapi,,,post a.k.a entri kali ni tak berkaitan langsung dengan peribahasa kat atas..
He...He...He....


Petang tadi, lepas saya tak berapa puas tengok citer hindustan
(Sebenarnya citer tu stat kul 1.30 tapi saya tgk time kul 3.30 dah)
Saya lepak dengan Wink (Kucing) kat laman rumah


Abah pulak take time,,bersiap-siap ala kadar nak gerak g warung
(Selalunya abah g minum teh dan main dam haji)..heheheh


Abah kluar dari rumah, saya dan Wink still lagi kat laman
Melayan Wink bercakap (jangan salah faham...sebenarnya saya yang selalu bercakap dgn dia...dia just pandang je muka saya)


sekejap je abah pegi,,angin bertiup dengan kencang
rasa macam nak terbang atap rumah ni
waaaaaaaa,,,ngeri giler
dah la duk sorang-sorang


Wink dah lari entah kemana sebab tibe je bunyi macam pasir kena curah dari lori pasir
Wink memang sensitif kalo bab2 bunyi ni
TAKUT...


Saya pon turut neves skali
Time bunyi macam tu, saya terus ke depan rumah
Pintu utama rumah
Kemudan time tu lah saya nampak satu keajaiban alam
Laman rumah penuh dengan ketul-ketul ais yang halus
Turun dari langit
SUBHANALLAH


Ini dah masuk dua kali saya menyaksikan kebesaran ALLAH yang satu ni
kali pertama sewaktu saya masih sekolah rendah
Dan kedua, tentulah tadi


Hanya Dia saja yang tahu apa yang saya rasakan waktu tu
Hujan ais mencurah-curah dari langit
Ajaib
Sungguh ajaib

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...