Monday, April 25, 2011

Setia Kukorbankan

Riuh...
Tetapi hati ini masih kosong...




Sejak dulu hingga kini,,,
Kau tetap dihati ini

Matamu...Senyummu...

Ah...

Mengapa rasa ini masih bersarang dihati???

Bukan aku tak tahu
Bukan juga aku tak mengerti
Hatimu bukan milik siapa-siapa
Tetapi takdir telah memisahkan kita

Tapi aku yakin
Dihatimu masih ada ruang kosong untuk CINTA

Dan kerana itu
Akan kukorbankan setia ini untukmu



P/S:Hanim jadi orang first baca sbb dye awal2 lagi baca sebelum, zue taip kat entri ni..haha...(kena gelak kat Hanim sbb dye cakap poyo giler puisi ni...hahaha..memang poyo pon..ngee)

tqvm Hanim :)

Thursday, April 21, 2011

AVENGED SEVENFOLD!!!!!!!!!

Kawan2 cakap....
Muka Zue baik :)...(tu yang dorang cakaplah)..Zue tak cakap k...
Tapi....
Minat underground!!!
gila ke ape?...xsesuai~~~


nak cakap minat gila-gilaa tu xla...
tapi minat la...
kalaw bab2 dengar lagu Avanged sevenfold tu..memang layan la
syok habis....


ada ura2 mengatakan bahawa dorg nk dtg Malaysia!!!
Arghhhh...rasanya klw betullah memang nak kena tempah tiket awal2 ni...
sape nak sponsor tiket ni?
duit novel pn xdapat lagi ni..:(
nampaknye xdpt lah :( uwaaaa


okay..Zue tak nak melalut lagi..


here~~i would like to introduce.....AVENGED SEVENFOLD

Their albums and songs


album: "Sounding The Seventh Trumpet" (2001)  


album: "Waking The Fallen" (2003)



album: "City Of Evil" (2005)



album: "Avenged Sevenfold" (2007)



album: "Diamonds In The Rough" (2008)



album: "Nightmare" (2010)





sengaja dibirukan. sebab nk cite yag lagu tu yang Zue suka dgr. terutama i won't see you tonight. sbb lagu tu sedih giler....

tak paksa dengar. tp kalaw rasa nak dgr lagu A7X yg slow,,,layan lagu ni,,konfem ske~~


"Warmness On The Soul"
Your hazel green tint eyes watching every move I make.
And that feeling of doubt, it's erased.
I'll never feel alone again with you by my side.
You're the one, and in you I confide.

And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your love's always been true as can be.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your love's always been true as can be.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

p/s:tibe2 sayu dgr lagu ni..huhu

Monday, April 4, 2011

I Am Sooooooooo Disappointed

Saya betul-betul KECEWA






                                    Sebab saya tak sempat join gegar 1000 blog...
                                     

Agaknya saya lambat bertindak...(sigh)




                                        
                                                     Saya memang kecewalah

Sunday, April 3, 2011

Lithium - Evanescence

Pukul 3.07.......PAGI....(sigh)

Huarghh..Sepatutnye tido tapi mata Zue tengah nganga lagi ni..wuwu
(Padahal kena stay up kat fakulti untuk setup booth..huahahaha)
....Sempat lagi mengulat dan curi tulang buat entri baru kat blog..ngeee

Kali nak cerita pasal satu band ni :)

Dah lama band ni ditubuhkan
Rasanya dalam tahun 2000 dengan album Origin
Zue time tu baru darjah 6..huhuhueee

Kenapa suka band ni?
Sebab:
1)Suara Amy Lee power giler
2)Amy Lee terer maen piano (Zue kena blaja maen piano supaya ad band yg berminat amik ZUe jadi vox dorg :P)
3)Lagu dorg yang memang kena dgn jiwa Zue
4)Zue suka genre band ni!!!!

Sebut nama Amy Lee mesti sume tahu
Tak payah teka dah
Here it is...


Evanescence...



Amy Lee (vocals, piano)
Terry Balsamo (guitar)
Tim McCord (bass)
Troy McLawhorn (guitar)
Will Hunt (drums)

Untuk band ni, Zue pilih Lithium...
Sebab lagu ni ada nilai sentimental untuk Zue :P




Lithium, don't want to lock me up inside.

Lithium, don't want to forget how it feels without...
Lithium, I want to stay in love with my sorrow.
Oh, but God, I want to let it go.

Come to bed, don't make me sleep alone.
Couldn't hide the emptiness, you let it show.
Never wanted it to be so cold.
Just didn't drink enough to say you love me.

I can't hold on to me,
Wonder what's wrong with me.

Lithium, don't want to lock me up inside.
Lithium, don't want to forget how it feels without...
Lithium, I want to stay in love with my sorrow.

Don't want to let it lay me down this time.
Drown my will to fly.
Here in the darkness I know myself.
Can't break free until I let it go.
Let me go.

Darling, I forgive you... After all,
Anything is better than to be alone.
And in the end I guess I had to fall.
Always find my place among the ashes.

I can't hold on to me,
Wonder what's wrong with me.

Lithium, don't want to lock me up inside.
Lithium, don't want to forget how it feels without...
Lithium, ...stay in love with you.
I'm gonna let it go. 




album: "The Open Door" (2006

Sape2 yang rasa nak tahu perkembangan semasa band ni, bolehlah ke:

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

Santai Bersama BEN ASHAARI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...